Vene poliitikud kutsusid Seederi Moskvasse

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Foto: Liis Treimann.

Eesti põllumajandusminister kohtus eile Berliinis pärast Eesti taasiseseisvumist esimest korda Vene asepeaminister Viktor Zubkovi ja põllumajandusminister Jelena Skrõnnikuga, kes esitasid talle kutse külastada Moskvat.


Idanaabri pealinnas on kavas arutada kahepoolsete põllumajandussuhete arengut ja allkirjastada vastav koostöömemorandum.

«Venemaa on Eestile toidukaupade osas olnud kogu aeg oluline kaubanduspartner, kuid riikide tasemel on meie koostöö seni olnud tagasihoidlik,» rääkis Eesti põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

«Eilne kõrgetasemeline kohtumine lubab uskuda, et see hakkab paranema.»

Kahe riigi vaheline edasine koostöö puudutab eelkõige toidukaupade importi ja eksporti ning kalandusküsimusi. Moskvas allkirjastatava koostöömemorandumi põhjal loodav kõrgetasemeline töörühm tuleb edaspidi kokku vähemalt korra aastas ning selle käigus on võimalik konsulteerida ka päevakajalistel kaubavahetust puudutavatel teemadel.

Kunagi varem ei ole Eesti põllumajandusminister kohtunud ei Venemaa asepeaministri ega ka põllumajandusministriga. Kohtumisel räägiti ka põllumajanduse üldisest olukorrast ülemaailmse majanduslanguse ajal ning Berliinis 75. korda korraldatava maailma suurima toidumessi Grüne Woche olulisusest.

Helir-Valdor Seeder on ka Isamaa ja Res Publica Liidu volikogu esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles