Milline on tulevikutoit?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küpsetab ka seapead: Fergus Henderson.
Küpsetab ka seapead: Fergus Henderson. Foto: Pm

Samal päeval Bocuse d’Ori kokandusvõistlusega peeti Kumus tulevikutoidu konverentsi «Food for Future», mille esinejad olid maailma kokanduse iidolite seast, kelle restoranidesse sööma pääsemiseks tuleb oodata vähemalt kuid – Põhjala köögi idee arendaja Claus Meyer, molekulaargastronoom Albert Adria, looma peast sabani toiduks tarvitamist propageeriv Fergus Henderson. Toidu ja disaini seoseid lahkas aga reklaamibüroo Division loovjuht Rain Pikand.


Ehkki toidukonverentsi ettekanded olid erinevad, jäi kõigi ilmakuulsate toidutippude suust kõlama üks põhisõnum: maailm hindab üha rohkem kohalikku kööki ja selle isikupära, pidades seda oluliseks kultuuri ja rahvusliku identiteedi kandjaks. Samuti kasvab mahetoidu ja väiketootjate-talupidajate roll, aga ka hooajalisuse ja  kohaliku toidu tähtsus – maailm liigub tagasi juurte juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles