Taliibid tapsid Pakistanis seitse USA «spiooni»

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistanis põletasid inimesed tänavail USA lippe ja Obama pilte.
Pakistanis põletasid inimesed tänavail USA lippe ja Obama pilte. Foto: AFP / Scanpix

Islamistliku äärmusrühmituse Taliban võitlejad tapsid rahutus Pakistani loodeosas seitse isikut, kellele pandi süüks spioneerimist USA kasuks.


Viie mehe kuulihaavadega surnukehad leiti pühapäeval Kamsarobi külla viiva tee lähistelt, mis asub 30 kilomeetri kaugusel Afganistani piiri lähistel asuvast Põhja-Waziristani keskusest Miranshahist, vahendas AFP.

Tegemist on piirkonnaga mida peetakse Talibani, terrorivõrgustiku Al-Qaeda ja mägialadel tegutsevate sõjakate hõimude võitlejate üheks peamiseks kasvulavaks, kust organiseeritakse rünnakuid Afganistanis viibivate liitlasvägede vastu.

«Taliban tappis läinud öösel viis meest, süüdistades neid ameeriklaste kasuks spioneerimises, et aidata neil korraldada droonirünnakuid,» kommenteeris kohalik politseiallikas Mehboob Shah.

Surnukehalt leitud hoiatuse kohaselt tapetakse kõik isikud, kes üritavad Talibani järel nuhkida. Kuuenda ohvri surnukeha leiti Qutabkheli külast, mis asub viie kilomeetri kaugusel Miranshahist. Ka tema surnukeha juurde jätsid taliibid sarnase hoiatuse.

Seitsmes surnukeha leiti Mir Ali linna lähistelt, mis asub 30 kilomeetrit Miranshahist idas.

Ühendriikide droonirünnakud Pakistanis on märgatavalt intensiivistunud pärast seda, kui ohjad Valges Majas võttis enda kätte Barack Obama. Alates 2008. aasta augustist on hinnanguliselt 80 USA droonirünnakus Pakistani territooriumile hukkunud üle 740 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles