Tallinn ja maksuhaldur sõlmisid müügimaksu haldamiseks koostöömemorandumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich

Maksu- ja tolliamet ning Tallinna linnavalitsus sõlmisid eelmisel reedel koostöömemorandumi, mille eesmärk on näidata valmisolekut Tallinna müügimaksu osas halduslepingu sõlmimiseks ja millega lepiti kokku üldine töökorraldus ning ülesannete jagunemine kahe poole vahel.


Tallinn ja maksuhaldur leppisid kokku, et müügimaksu haldamisel kasutatakse maksimaalselt ära riigi poolt juba välja arendatud infotehnoloogilisi võimalusi. Maksu- ja tolliamet hakkab müügimaksu haldamisel pakkuma Tallinnale teenust maksu deklareerimise ja tasumisega seotud küsimustes. Samuti teavitab maksuhaldur maksumaksjaid vigadega ja esitamata maksudeklaratsioonidest.



Tallinna ülesanne müügimaksu haldamisel on muu hulgas maksukohustuslaste nõustamine, müügimaksu deklaratsioonides esitatud andmete kontroll ning müügimaksu määruse rikkujate suhtes karistuste kohaldamine ja vaidemenetluste korraldamine.

Maksu- ja tolliameti pakutav detailne teenuse kirjeldus pannakse kirja sõlmitavas halduslepingus.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk ütles, et halduslepingu sõlmimiseni läheb veel aega, kuid memorandumi sõlmimisega eeldab linnavalitsus siiski, et maksu- ja tolliamet on valmis müügimaksu haldama.

Võrk mainis, et praegu töötavad vastavad töörühmad, et tulevase halduslepingu kõik tingimused täpselt kirja panna. Märtsiks peab linnavalitsus esitama Tallinna linnavolikogule põhjaliku selgituse, kuidas müügimaksu koguma hakatakse.

«See on ju ka loogiline, et justa maksu- ja tolliamet hakkab müügimaksu haldama, sest neil on selle töö tegemiseks palju suuremad kogemused kui Tallinnal,» tõdes abilinnapea.

Müügimaks peaks Tallinnas kehtima hakkama tänavu juunist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles