Peotantsulaste vanematelt nõutakse klubivahetuse eest hiigelsummat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peotantsijad
Peotantsijad Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võistlustantsu harrastavate laste vanematelt nõutakse klubivahetuse korral hiigelsummat - kuni 170 000 krooni, ehkki ametlikult peaks seda maksma uus klubi.

«Ehkki tegelikult peaks maksma klubi, nõutakse üleminekutasu ikkagi täie rauaga minult,» rääkis Õhtulehele ema, kelle võistlustantsijast tütre klubivahetus võib maksma minna üle 100 000 krooni.

«Tahaksin hoiatada teisi vanemaid, kes oma lapsi panevad tantsima - nad peaksid väga hoolega vaatama klubide tausta,» märkis ema, kelle 14-aastane laps sukeldus võistlustantsumaailma juba kuuendal eluaastal ning soovib nüüd parema tasemega klubisse üle minna.

Eesti Tantsuspordi Liidu asepresidendi Ivo Kappeti sõnul ei tohi üleminekuraha lapsevanema käest küsida ja üks tantsuklubi on saanud selle eest ka karistada.

2007. aastal kehtima hakanud määruse kohaselt peab klubi, kes võtab oma ridadesse teisest klubist viimase poole aasta jooksul lahkunud tantsija, maksma endisele klubile hüvitist vastavalt tantsija tasemeklassile ühe kuni 40 miinimumpalga ulatuses (4350 kuni 170 000 krooni).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles