Rumm: president Ilvesega looritatakse elektritüli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Rumm
Hannes Rumm Foto: Postimees/Scanpix

Riigikogu liikme, sotsiaaldemokraadi Hannes Rummi hinnangul püüab Reformierakond eile avaldatud toetusega president Toomas Hendrik Ilvese jätkamiseks teisel ametiajal looritada hoopiski teist uudist.

«Tegelikult looritab Reformierakond selle üllatava ja suurt meediakajastust pälviva uudisega riigikogus toimuvat elektrituruseaduse muutmise seadust, millega jagatakse välja paarkümmend miljardit krooni maksumaksja raha ning tehakse otsuseid, mis kas tugevasti soodustavad või raskendavad mitmete suurte energiafirmade olukorda,» märkis Rumm oma ajaveebis.

Tema sõnul on vaidlused elektrituruseaduse ümber Reformierakonna ja IRLi juba tõsiselt tülli ajanud. «Kuid ka oravapartei sees on tõsised erimeelsused näiteks küsimuses, kas Eesti Energial tekib võimalus soodsalt hakkepuitu elektri tootmiseks kasutada või mitte.»

Seetõttu püütakse Rummi arvates avalikkuse tähelepanu sellelt Eesti ettevõtetele ja maksumaksjatele väga kalliks minevalt seaduselt kõrvale juhtida just presidendiuudisega.

«Pole ju mingit ühtegi sisulist põhjust, miks juba poolteist aastat enne presidendivalimisi see teema ootamatult üles võtta,» leidis poliitik.

«President Ilvese kasutamine Reformierakonna meediapoliitikas on saamas halvaks tavaks, sest alles äsja käis Andrus Ansip presidendi nime välja kui ühe võimaliku kandidaadi Euroopa Liidu ülemkogu presidendi ja välisministri kandidaadiks, ehkki Ilvesel polnud sel konkursil vähimatki edulootust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles