Kunstnik ei pea olema majandusteadlane ja politoloog

, kunstikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Põldroosi huvitab seekord mandumine. Pilt tema näituse «Keksumäng» avamiselt. Taamal 2009. aastal maalitud maalid «Kõik korraga!» ja «Keksumäng».
Enn Põldroosi huvitab seekord mandumine. Pilt tema näituse «Keksumäng» avamiselt. Taamal 2009. aastal maalitud maalid «Kõik korraga!» ja «Keksumäng». Foto: Peeter Langovits

Kui keegi väidab, et Tallinna kunstigaleriides ei ole suurt midagi vaadata, siis ta eksib, kuna näitusi leidub igale maitsele. Iseasi muidugi, kas need on ühteviisi head ja huvitavad, aga eks igaüks vali ise.


Kesksed näitusepinnad on täidetud nii maailmaparanduslikest püüdlustest kui domineerimispüüdest tiivustatud väljapanekutega, ent selle kõrval on just väiksemates kohtades midagi neile, kes päriselt ei usu, et kunstnikud suudavad lisaks kõigele muule võtta enda kanda ka majandusteadlaste, sotsioloogide, politoloogide või jumal teab veel kelle rolli, loomaks sel moel paremat ühiskonnakorraldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles