Tiina Lokk soovitab noortel veidikeseks välismaale kolida

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Lokk ja Linnar Viik noortefoorumil
Tiina Lokk ja Linnar Viik noortefoorumil Foto: Veiko Pesur

Pimedate Ööde filmifestivali korraldaja Tiina Lokk märkis tänasel AIESECi noortefoorumil, et soovitab kõigil noortel võimalusel mingi aja oma elust välismaal elada.


Tiina Lokk rääkis maailma ja Eesti suhestamist käsitleval foorumil, et koges maailma avardumist Moskvasse rahvusvahelisse filmiinstituuti õppima minnes. «Tegelikult oli see seal kultuurišokk,» ütles Lokk. Lisaks sellele, et koolis oli palju välismaalasi, näidati meeletult palju filme ning Loki sõnul ei jäänud tudengeil ükski enne 80ndaid tehtud film nägemata. «Ja siis taipasin, et minu Eesti ja Moskva maailm segunevad.»

Filmifestivaligi tehes tekib Loki sõnutsi küsimus,  kas maailm peaks tulema Eestisse või Eesti minema oma filmidega maailma, kuid see on kahesuunaline liiklus. «Ehk Pöffi näitel - eesti film läheb välja ja välismaa filmid tulevad sisse.»

Lokk rääkis, et tal on mitu korda olnud võimalus välismaale elama minna ja pärast viieaastast Moskva-elu oleks tal lihtne assimileeruda. «Kuid iga kord, kui mul on see võimalus olnud, siis olen sellest loobunud,» kinnitas ta.

Välismaal käies saab ta aga uusi ideid ja energiat Eestis midagi uut teha. «Soovitan kõigil mingi aja oma elust veeta välismaal, sealt näeb siinset elu mõnusa distantsi pealt ning see liikumine on hästi oluline.»

Lisaks rääkis Lokk sellest, et eestlastel on välismaale minnes komme ainult kaasmaalastega suhelda ja seetõttu märgitakse koju naastes, et üldse polnud huvitav. «Aga pidage meeles, et selleks te sinna läksitegi, et kogeda midagi uut ja teistsugust. Olge avatud,» toonitas Lokk.

Teist aastat toimunud Eesti Noorte Foorumi peateema oli «Maailm on suurem kui Eesti» ning meelitas kohale suure saalitäie noori. Ürituse korraldajate soov oli Eesti noori läbi edulugude innustada mõtlema ja suurelt tegutsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles