Iirimaale fiktiivabielu sõlmima sõitnud lätlannasid peksti ja vägistati

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valget pulmakleiti fiktiivabielu reeglina ei sisalda, küll aga rahasummat, mille üks osapool teisele selle teo eest maksab.
Valget pulmakleiti fiktiivabielu reeglina ei sisalda, küll aga rahasummat, mille üks osapool teisele selle teo eest maksab. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Läti politsei võttis möödunud aastal Iiri kolleegidega ühendust seetõttu, et neilt otsisid abi saareriiki pakistanlaste ja aafriklastega fiktiivabielu sõlmima sõitnud naised, kes langesid seal inimkaubanduse, vägistamise ja muu vägivalla ohvriks, kirjutas ajaleht The Irish Independent.

Seepeale alustas Iiri politsei immigratsiooniosakond operatsiooni Charity (e.k Heategevus – toim), mille eesmärgiks oli see Ida-Euroopa riikidest pärinevaid naisi hõlmanud libaliitude petuskeem paljastada.

Iirimaast on saanud üks põhilisi kohti, kus Pakistani kuritegelikud rühmitused ajavad ebaseaduslikku äri, mille eesmärgiks on «müüa» ELi elamislube arengumaade meestele selle läbi, et nood abielluvad ühenduse liikmesmaa naistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles