Tammsaare pargis pussitamises süüdistatu eitas kohtus süüd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare park.
Tammsaare park. Foto: Priit Simson.

Mullu kevadel Tallinna südalinnas Tammsaare pargis uurimisandmetel kaht inimest rünnanud ja neist üht pussitanud mees eitas teisipäeval Harju maakohtus alanud protsessil süüd.

Varem tapmise eest vanglakaristust kandnud Ivan Sereda kinnitas pärast süüdistuse avaldamist, et pole raskete tervisekahjustuste põhjustamises süüdi. Kohus jätkab süüasja arutamist homme tunnistajate kuulamisega.

Süüdistuse järgi said veretööga lõppenud sündmused alguse mullu 12. aprilli pärastlõunal kella 16.30 ajal, kui kaks purjus meest väidetavalt tülitasid Tammsaare pargis noori naisi ning üks naistest helistas Seredale ja kutsus ta sündmuskohale.

Purjus Sereda saabus Tammsaare parki pool tundi hiljem ning ründas kohe põhjendamatult kaht meest, lüües neid pudeliga näkku, seisab süüdistuses. Seejärel hüppas Sereda ühele kannatanule selga, pussitas teda selga ning peksis jalgadega korduvalt vastu pead. Siis läks ta teise maas lamanud mehe juurde ning lõi ka talle jalaga vastu pead ja selga.

Seejärel põgenes Sereda sündmuskohalt, kuid politseil õnnestus ta mõni päev hiljem tabada.

Seredale esitati süüdistus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist. Kohtus süüdimõistmisel saab sellise kuriteo eest karistada 4-12-aastase vangistusega.

Süüdistatav on varem tapmise eest kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles