Tammsaare pargis vägivallatsenud mees mõisteti 12 aastaks vangi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohtu hoone Tallinnas Liivalaia tänaval..
Harju maakohtu hoone Tallinnas Liivalaia tänaval.. Foto: Teet Malsroos/SL Õhtuleht.

Harju maakohus tunnistas täna 22-aastase Ivan Sereda süüdi vähemalt teistkordses mõrvakatses ja kehalises väärkohtlemises ja mõistis talle lõplikuks karistuseks


12-aastase vangistuse.

Vähemalt teistkordse mõrvakatse ja väärkohtlemise eest mõistetud 9-aastasele vangistusele lisati Harju maakohtu 25. märtsi 2008. aasta otsusega mõistetud ja ärakandmata 3 aastat vangistust, vahendas maakohtu pressiesindaja.

Karistuse kandmise aega arvestatakse alates Sereda vahi alla võtmisest s.o alates 16. aprillist 2009. Sereda peab hüvitama kannatanutele nii füüsilise kui moraalse kahju, kokku 26 000 krooni. Veel peab Sereda tasuma sundraha 10 875 krooni ja menetluskulud 29 430 krooni.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse järgi kutsus 12. aprillil 2009 kella 16.33 üks naisterahvas telefoni teel Tallinnas asuvasse Tammsaare parki tuttava Ivan Sereda, kuna noori tülitasid 2 joobes meesterahvast. Tammsaare parki kella 17.00 paiku saabunud alkoholijoobes Sereda ründas põhjendamatult pargis viibinud kahte meesterahvast, lüües ühele neist pudeliga näkku, mille tõttu viimane kaotas hetkeks teadvuse ja kukkus maha.

Siis lõi Sereda sama pudeliga teist meest vastu nina, pudel purunes, ka teine kannatanu kukkus. Seejärel hüppas Sereda teisele kannatanule selga, peksis teda ning võttis enda puusal olnud vutlarist viskenoa ja lõi teda noaga selga. Siis peksis Sereda maaslamavat mees jalgadega korduvalt pähe. Pärast seda astus Sereda uuesti maaslamava esimese kannatanu juurde, lõi teda jalaga pähe ja selga ning põgenes sündmuskohalt. Esimene kannatanuist tuli teadvusele haiglas.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule, teatades kirjalikult apellatsiooniõiguse kasutamise soovist Harju maakohtu Liivalaia
kohtumajale 7 päeva jooksul alates tänasest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles