Pihl: eelarvekärped toovad koondamislaine

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Jüri Pihl.
Siseminister Jüri Pihl. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Üleeile Võrumaad väisanud siseminister Jüri Pihl tutvustas Võrumaa omavalitsusjuhtidele valitsuses kavandatavaid eelarvekärpeid, mis võivad tuua siseministeeriumi haldusalas kaasa koondamislaine.


Pihl selgitas, et kaheksaprotsendine eelarvekärbe tähendab kümnendiku töötajate koondamist, kirjutab Võrumaa Teataja.

«See tähendab, et nii politseis, piiril, päästeametis kui ka kodakondsus- ja migratsiooniametis on senisest kümme protsenti vähem töötajaid,» ütles ta. «Töötajaid koondatakse peaaegu kogu siseministeeriumi haldusalas, välja arvatud idapiirilt ning päästeameti ennetustöölt.»

Kesise eelarve tõttu pole praegu selgust, mis saab Võru politseijaoskonna hoonest.

«Praegu kaalume, mida sellega peale hakata. Põlvas on politseimaja remonditud, Võrus ootab remonti. Et lähiajal pole investeeringuid näha ja ka isikkoosseisu on vaja kärpida, tuleb otsustada, milline osa jaoskonnast jääb Võrru, milline kolib Põlvasse. Kindel on see, et osa jaoskonnast jääb Võrru,» lausus Pihl, kelle sõnul langetatakse otsus aasta lõpus.

Päästeteenistuses satuvad löögi alla esimese astme komandod. «Võrumaal tähendab see, et kaotatakse väiksemad komandopunktid, mis asuvad Vastseliinas ja Mõnistes,» sõnas Pihl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles