Peipsi järvel viidi läbi päästekoerte lõhnakoolitus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühele päästekoerale on mootorsaaniga sõit väga meeltmööda.
Ühele päästekoerale on mootorsaaniga sõit väga meeltmööda. Foto: Reporter.ee

Varnja piirivalvekordoni lähistel Peipsi järvejääl viidi läbi lõhnakoolitus päästekoertele.


Ürituse läbiviimise paigaks sai valitud järvejää, sest see on hea ja suur lage plats. «Koer saab sealt kätte õige inimese lõhna ja siis saab koera õige asja eest premeerida,» rääkis Varnja piirivalvekordoni koerajuht Viidas Kõnd, vahendas Reporter.ee.



Koerad pandi proovile nii, et kogunemiskohast mõnesaja meetri kaugusel lamas järvejääl lumevarjus inimene, kelle lõhna koer üles korjama pidigi.



Lisaks koera enesekindluse suurendamisele on koolituse eesmärgiks koerte lõhnatundlikkuse arendamine. See vähendab oluliselt inimressursside kulutamist ja mida kaugemalt koer otsitava lõhna üles võtab, seda suurem on tõenäosus leida hädaline elusalt.



«Siin on erineva tasemega koer, meil on siin ka päris algajaid. See ongi päästekoerte õpetamisel kõige olulisem, et ei tohi tahta liikuda edasi liiga kiiresti, vaid tuleb teha koera tasemele vastavaid harjutusi,» rääkis päästekoerte ühingu liige Marika Truu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles