Vene filmitegijad vahetasid Tallinna võttepaiga Rakvere vastu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telesarja «Issajev» Tallinna restoranis Gloria filmitud episood.
Telesarja «Issajev» Tallinna restoranis Gloria filmitud episood. Foto: Liis Treimann

Algselt Tallinnas toimuma pidanud Vene luuraja Stirlitzi noorpõlve telesarja osa võtetest toimusid Tallinna asemel hoopis Rakveres, kuna pealinna võttepaik oli filmitegijate hinnangul liiga muuseumlik.


Selle nädalal alguses toimusid Rakvere linnakodaniku majamuuseumis legendaarse Vene luuraja noorpõlveseiklusest rääkiva sarja võtted, kirjutab Virumaa Teataja.

Linnakodaniku majamuuseumi leidsid filmitegijad interneti kaudu. Sarja ühe lavastaja Natalja Seraja sõnul plaanisid nad esialgu Rakveres tehtud stseene Tallinnas filmida.

Selleks oli leitud ka sobiv paik, aga viimasel hetkel avastati, et Rakvere linnakodaniku majamuuseum sobib igati paremini.


«Siin on palju tõepärasem kui Tallinnas valitud kohas, mis oli liiga muuseumlik.

Majamuuseumis on rohkesti igasuguseid olmedetaile, just selline elamiseks kohandatud kohake, polnud vaja isegi dekoratsioone ja rekvisiite lisada, kõik oli filmimiseks täiesti olemas,» selgitas Natalja Seraja.


Rakvere linnakodaniku majamuuseum on filmi «Issajev» ühe tegelase, Venemaa saatkonna töötaja Olenetskaja Tallinna kodu, kus leidsid aset mõlemal päeval filmitud episoodid. Stseenides osalesid tuntud vene näitlejad Lika Nifontova (Olenetskaja) ja Mihhail Poretšenkov (krahv Vorontsov).


Telesarja «Issajevi» filmimine Eestis kestab üle kuu ja enamik võtetest tehakse Tallinnas. Sarjast võtavad osa ka Eesti näitlejad. «Lembit Ulfsak, suurepärane näitleja, mängib politseiülemat, Tõnu Kark selle maja peremeest, kus elab krahv Vorontsov. Ja veel paljud teised väga head eesti näitlejad töötavad koos meiega,» sõnas lavastaja Sergei Ursuljak.


Tema sõnul valmib sari Julian Semjonovi romaanide «Briljandid proletariaadi diktatuurile» ja «Parooli pole vaja» motiividel ning tegevus toimub aastatel 1921-1927 Moskvas ja Tallinnas.


Stirlitz on rahvale tuntud Julian Semjonovi raamatu põhjal linastatud filmis «17 kevadist hetke» Maksim Maksimovitš Issajevi ja Max Otto von Stirlitzina, kelle kuju on suurepäraselt loonud näitleja Vjatšeslav Tihhonov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles