Kuressaare kultuuriprojektide reale on kirjutatud null

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi rahakott.
Tühi rahakott. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Järgmisel neljapäeval võtab linnavolikogu vastu Kuressaare eelarve, kus muude projektitoetuste hulgas on kirjutatud null ka kultuuriprojektide toetuste taha.


«Ei saa jagada seda, mida ei ole,» ütles abilinnapea Mati Mäetalu Meie Maale, märkides, et sisuliselt on tegu kriisieelarvega. «See, et sellel aastal on see null, ei tähenda, et see on null ka järgmisel aastal,» lisas Mäetalu.

«Kui aga tuleb väga erakorraline või eripärane idee, kus tundub, et linn peaks projekti toetama, siis ses mõistes on võimalik taotlust esitada,» täpsustas Mäetalu, öeldes, et nulli jäid projektitoetused, need, mida näiteks MTÜd ja spordiklubid said teha ning mida vaadati kaks korda aastas läbi.

Kuressaare Kultuurivara kultuurikorraldaja Maris Rebeli sõnul on nüüd lihtsalt üks koht vähem, kust raha küsida ja kohalik kultuurkapital saab suurema koormuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles