Kaitseväe paraadist võivad üle lennata Prantsuse hävitajad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirage-2000 hävitaja. Illustreeriv foto.
Mirage-2000 hävitaja. Illustreeriv foto. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Sobiva ilma korral lendavad kolmapäeval üle Tallinnas Vabaduse väljakul toimuva iseseisvuspäeva kaitseväe paraadi Prantsuse hävitajad Mirage-2000.


Hävitajate ülelend ei ole veel täielikult kindel, lõplik otsus ülelennu kohta tuleb sõltuvalt paraadi ajal valitsevatest ilmaoludest.

Balti riikide õhuruumi valvab alates jaanuari algusest Parantsusmaa nelja Mirage-2000 tüüpi hävitajaga.

Kaitseväe peastaap on varem öelnud, et 24. veebruaril osaleb Vabaduse väljakul paraadil üle tuhande mundrikandja.

24. veebruaril kell 11 Tallinnas Vabaduse väljakul algaval paraadil osalevad kaitseväelased staabi- ja sidepataljonist, vahipataljonist, Kuperjanovi, Viru, suurtükiväe- ja õhutõrjepataljonist, Scouts-pataljonist ja kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgemst sõjakoolist. Samuti osalevad paraadil mereväe üksus, Kaitseliidu üksused ning üks rühm politsei ja piirivalveametist.

Tehnikast osalevad paraadil jalaväekompanii soomustransportööridel Pasi, 81-millimeetriste ja 120-millimeetriste miinipildujate patareid, tankitõrjekompanii tankitõrjesüsteemidega Mapats ja Milan maasturitel, 155-millimeetrised ja 122-millimeetrised haubitsapatareid, 23-millimeetriste õhutõrjekahurite patarei ja õhutõrjeraketipatarei Mistral.

Paraadil teevad muusikat kaitseväe ning politsei- ja piirivalveameti orkester.

Tavapäraselt jääb paraadil osalev tehnika pärast paraadi lõppu huvilistele uudistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles