Lumi teeb busside sõidugraafikusse korrektiive

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinlased eelistavad busse teistele ühissõidukitele.
Tallinlased eelistavad busse teistele ühissõidukitele. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Autobussikoondise (TAK) teatel on kõik bussid liinidel, kuid lumes on raske sõita ja sõitjad peavad arvestama mõningase hilinemisega.


Linnas tekib erinevates kohtades ootamatuid ummikuid. «Näiteks keeras Valdeku tänaval suur veok libedaga teele risti ja pani kogu liikluse kinni. Kõik 33. liini bussid seisid koos teiste sõidukitega ja ootasid, kuni tee vabastati. Aga peatuses ootajatele tähendas see, et 40 minuti jooksul ei sõitnud 33. liinil kummaski suunas ühtegi bussi. Ka teistel liinidel on olnud selliseid seisakuid,» ütles TAK-i pressiesindaja Sirje Roht.

Ta lisas, et lund on nii palju, et kogu liiklus, sealhulgas bussiliiklus, kulgeb teosammul. Nii et need, kellel on vaja kindlaks kellaajaks kuskile jõuda, peavad sellega arvestama.

«Samas märkavad linlased ka bussijuhtide rasket tööd tänavustes lumeoludes ja see teeb südame soojaks. Näiteks tänati täna nr 11 bussi juhti, kelle sõitu hindas linnakodanik sellistes rasketes lumeoludes perfektseks. Ta kirjutas meile, et roolis oli väga professionaalne ja rahulik bussijuht, kes täitis suurepäraselt oma tööülesandeid ja kodanik palus, et annaksime tänusõnad bussijuhile edasi,» rääkis Roht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles