Laaneots autasustas Taani Kodukaitse ülemat

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväejuht Ants Laaneots.
Kaitseväejuht Ants Laaneots. Foto: mil.ee

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots andis täna pärastlõunal Taani Kodukaitse ülemale kindralmajor Jan Steinberg Norgaardile tulemusliku koostöö eest kaitseväe teenetemärgi.

Norgaardi sõnul on Eesti on üks väheseid riike, kes teadvustab kaitseliidu sarnase vabatahtliku organisatsiooni kaitsealast olulisust. "Kui varem aitasime meie kaitseliitu, siis nüüd oleme jõudnud nii kaugele, et me abistame üksteist vastastikku. Meie koostöö eesmärk on üksteiselt õppimine, üksteise abistamine ja parima väljaõppe tagamine," rääkis ta.

Kindralmajor Norgaard on alates 2005. aastast Taani Kodukaitse ülem. Selle aja jooksul on ta aidanud kaasa kaitseliidu kooli tegevuse arendamisele ja kaitseliidu vabatahtlike juhtide koolitusprogrammi sisseseadmisele.

Tänu temale on kaitseliit Skandinaaviamaade foorumis, mille kaudu toimub infovahetus
organisatsiooni arengu tagamiseks.

Norgaardi eestvedamisel on Taani Kodukaitse abistanud kaitseliitu ka käsitulirelvade laskemoonaga, üksuste individuaal- ja üksusevarustusega ja transpordivahenditega mobiilsusvõimekuse suurendamiseks.

Taani Kodukaitse on üks kaitseliidu olulisematest välispartneritest, kelle toel on
arendatud kursuste väljaõppemetoodikat, koolitatud instruktoreid ja täiendatud väljaõppe materiaaltehnilist baasi.

Kaitseliidu liikmed on regulaarselt käinud teadmisi ja kogemusi omandamas Taani Kodukaitse kursustel ja organisatsioonide vahelistel ühisüritustel.

Norgaardi on 2006. aastal autasustatud ka kaitseliidu II klassi Valge Ristiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles