Turovski: meie jonn on võimas ressurss

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Turovski abikaasa Pillega
Aleksei Turovski abikaasa Pillega Foto: Peeter Langovits

Presidendilt eile Valgetähe V klassi teenetemärgi saanud parasitoloog, etoloog ja zoosemiootik Aleksei Turovski sõnas, et Eesti üks võimsamaid ressursse on Eesti jonn.


«Aastapäeva puhul soovin Eestile palju õnne, kõikidele tervist ja loomulikult veelkord õnne, sest ainult tervisest ei piisa. Ka õnne on meil vaja ja mul on millegipärast selline tunne, et õnne me saame. Hoiame pöialt,» ütles Turovski.

Ta märkis, et on komme Eestit nimetada väikeseks riigiks. «Mina ei ole sellega nõus. Euroopa mõõdus ei ole Eesti geograafiliselt ja ökogeograafiliselt üldsegi nii väike,» täpsustas ta.

«Meil on hästi palju ressursse ja nende seas on nii maapõuevarasid ja tohutu ressurss on ka 3742-kilomeetrine rannikujoon. Meil on hiilgav loodus, mida meil on õnnestunud siiamaani hoida. Lisaks kõigele sellele on meil veel üks võimas ressurss - see on seesama jonn. See ei ole kapriis, vaid vastupidavust ülistav suhtumine. Õige hoiak - saame sellest masust välja, nagu me tegelikult juba olemegi saamas,» rääkis Turovski.

Postimees.ee küsis Eesti elu edendajatelt, mida nad soovivad vabariigi aastapäeva puhul Eesti riigile ja rahvale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles