Ministeerium: tegeleme töövaidluskomisjoni probleemiga

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimikutevirn töövaidluskomisjonis.
Toimikutevirn töövaidluskomisjonis. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalministeeriumi asekantsleri Egle Kääratsi sõnul on Tallinnas töövaidluskomisjoni probleemi lahendamiseks tööle pandud üks täiendav komisjon ning vajadusel luuakse neid veel juurde.

Õiguskantsler Indrek Teder tegi tööinspektsioonile ettepaneku võtta koostöös sotsiaalministeeriumiga kasutusele meetmed, mis võimaldaksid töövaidluskomisjonidel lahendada senisest kiiremini inimeste avaldusi. Seaduse järgi peab töövaidluskomisjon laekunud avalduse läbi vaatama kuu aja jooksul, kuid Tederi kinnitusel ei tee seda enamik komisjonidest.

Käärats ütles KUKU raadio saatele Päevapilk, et ministeerium on loomulikult probleemiga kursis ja jagab õiguskantsleri muret, et töövaidluskomisjonid ei suuda tähtaja jooksul vaidlusi lahendada.

Kääratsi sõnul on olukorra lahendamiseks ka samme astutud ning Tallinna on loodud üks täiendav töövaidluskomisjon. Tema hinnangul on umbes aasta keskpaigaks näha, kas ühe lisakomisjoni loomine aitab probleemi lahendada või tuleb veel mõni luua.

See oleks aga ministeeriumi eelarvele uus koormus, kuna ühe komisjoni loomine võtab aastas umbes pool miljonit krooni. Eelarve on aga selleks aastaks juba kinnitatud ja lisakomisjoni loomine tähendab, et tuleb mujalt valdkondadest kokku tõmmata.

Kääratsi sõnul ei jõuta ette nähtud tähtaja jooksul inimestele vastata seetõttu, et vaideid on lihtsalt väga palju. Üks võimalus, et mitte seadust rikkuda, on tema väitel näiteks seaduse muutmine - et komisjon saaks inimesele vastata mitte ühe kuu, vaid pikema aja jooksul.

Samas tõdes Käärats, et see poleks kindlasti parim variant, sest hädas inimesi tuleb võimalikult kiiresti aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles