Reformierakond: tasuline parkimine Tallinnas on petukaup

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuline parkimisala Tallinna kesklinnas.
Tasuline parkimisala Tallinna kesklinnas. Foto: Toomas Huik

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Martin Kuke sõnul on autoomanikud, kes tasuvad linnakassasse aastas ligi sada miljonit krooni parkimistasusid, äärmiselt pettunud linnavõimude võimetuses koristada parkimisaladelt sinna kuhjunud lumehunnikud.


«Paljud autoomanikud on pöördunud minu poole ning avaldanud oma pahameelt selle üle, et Tallinna linnas pole võimalik kuhugile parkida,» ütles Kukk. Tema sõnul on äärmiselt kahetsusväärne see, kui linn ei suuda parkimist normaalsetes tingimustes võimaldada, samal ajal parkimistasusid sisse kasseerides.

«Tasuline parkimine on ammustel aegadel loodud munitsipaalmaks, mille eesmärgiks oli vähendada kesklinna liikluskoormust. Paraku täna tundub olevat see üks paljudest Tallinna maksudest, mille eesmärk on finantseerida linnavõimude rumalusi,» lisas Kukk. Ta lubas esitada kommunaalvaldkonda kureerivale abilinnapeale Deniss Boroditšile ka vastavasisulise arupärimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles