Rail Baltic takistab ehitust

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pro Kapitali kavandatava kaubanduskeskuse mahtu ühisterminali rajamine Peterburi tee algusesse ei mõjutaks, kuid firma soovib kaubandusplaneeringus siiski tulevaste naabritega arvestada.
Pro Kapitali kavandatava kaubanduskeskuse mahtu ühisterminali rajamine Peterburi tee algusesse ei mõjutaks, kuid firma soovib kaubandusplaneeringus siiski tulevaste naabritega arvestada. Foto: Pro Kapitali eskiis

Kuigi Pro Kapital oleks valmis alustama ostukeskuse rajamisega Ülemistele, soovib arendaja oodata ära transpordisõlme planeeringu.

Pro Kapital plaanib rajada Tallinna Peterburi tee äärde suure kaubanduskeskuse, mille õuele alustas linn mõni aeg tagasi Majaka tänavalt trammitee ehitust. Kaubanduskeskuse arendaja sõnul pole ehitustööde alguse aeg aga selge, kuna Rail Balticu ning ka piirkonda rajatava ühisterminali projektid on liikunud oodatust kiiremini.

Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor kinnitas Postimehele, et arendaja arutab Tallinna linna ning majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumiga terminalialaga seonduvat. «Kuna need arutelud kätkevad ka terminali ja kaubanduskeskuse võimalikku ühendamist, juurdepääsuteid, parkimisalade paiknemist, trammi võimalikku viimist lennujaamani, siis praegu ehitustegevuse alguskuupäeva öelda ei saa – enne tuleb need lahendused paika saada,» kommenteeris Remmelkoor, kelle sõnul tõotab kogu piirkonnast tulla tõeline «Tallinna värav».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles