Nohu ravimist tuleb tõsiselt võtta

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst Eero Merilind ütleb, et nohu tasuks siiski ravida, sest ravimata jätmine võib viia tüsistuste tekkimisele. Pildil näitab ta nina uurimiseks mõeldud aparaati rinoskoopi.
Perearst Eero Merilind ütleb, et nohu tasuks siiski ravida, sest ravimata jätmine võib viia tüsistuste tekkimisele. Pildil näitab ta nina uurimiseks mõeldud aparaati rinoskoopi. Foto: Kalev Lilleorg / SL Õhtuleht

Vaevalt sai suvi läbi, kui ninas hakkab kahtlaselt kihelema, kurgus kraapima ja alailma kipub aevastus peale. Ning järgmisel päeval ongi käes – pea nohust paks, kurk valus ja olemine udune.

Igaühel on sellise enesetunde ehk rahvakeeli külmetushaiguse vastu oma võitlusviis. Mõni tormab apteeki ja ostab sealt kõikvõimalikke arstirohtusid, teine joob tassitäite viisi ravimteed, tohterdab ennast küüslauguküüntega ja ümbritseb end eeterlike õlidega, kolmas ei tee üldse midagi ja üritab kehva olemist lihtsalt ignoreerida.

Perearst Eero Merilind ütleb, et enamasti on selliste seisundite põhjustajaks ikkagi mingi viirus ning nohu ongi viiruse näitaja ehk indikaator.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles