Raul Vinni: Suure väina sild kui prohvet Maltsveti valge laev

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Vinni.
Raul Vinni. Foto: SCANPIX

Kas Saare maakonna püsiühendus, millega 17 aastat on valijaid võidetud, pannakse kalevi alla? Vaevalt küll, ikka jätkame, arvab ajalehe Saarte Hääl ajakirjanik Raul Vinni.

aari aasta pärast võib öelda, et juba terve põlvkonna sirgumise jagu aega on arutatud püsiühenduse rajamist mandri ja Muhumaa vahele. Seda me siis ka saame öelda, sest, nagu teada, on valitsus saatnud selle teema Saare maavalitsusse planeerimisele ehk bürokraatiaveski kivide vahele jahvatamisele. Need kivid jahvatavad aeglaselt. Paar aastat vähemalt, kui mitte rohkem.

Seda kõike ajal, mil riigivalitsejate teod ja suunad viitavad üsna selgelt hoopiski asjaolule, et paljude jaoks jääbki sild vaid helesiniseks unistuseks. Võtame kasvõi majandusminister Juhan Partsi väljaütlemised Saarte Häälele antud intervjuus, kus ta tõdes, et laevaliiklus on läinud nii heaks ja seetõttu jäänud vaiksemaks ka sillapooldajate hääled. Või tema tõdemus, et kui palju siis neid inimesi ikka on, kes öösel üle väina tahavad sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles