Ajakirjanik: odavad kingitused lähevad venekeelsele valijale rohkem korda

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnasse tulevad uued ühistranspordi peatused.
Tallinnasse tulevad uued ühistranspordi peatused. Foto: Tairo Lutter

Ajakirjanik Ekaterina Taklaja sõnul võib Keskerakonna fenomeni taga venekeelsete valijate seas olla lihtsad kingitused, nagu tasuta ühistransport või õigusabi, mis tähendavad venekeelse valija jaoks rohkem ega lähe eestlasele nii väga korda.

Tänases ETV saates «Vabariigi kodanikud» arutlesid saatekülalised režissöör Aljona Suržikova, Tartu Ülikooli kommunikatsiooniuuringute professor Triin Vihalemm, Tallinna linnaametnik Allan Alaküla ning ajakirjanik Ekaterina Taklaja selle üle, kuidas on saavutanud Keskerakond liidripositsiooni venekeelsete valijate hulgas ning miks ei ole seda suutnud teised erakonnad.

Saatekülalised olid üksmeelel, et kui teised erakonnad on suunanud oma sõnumi peamiselt eestikeelsele valijaskonnale, siis Keskerakond on suutnud seda oskuslikult suunata ka vene valijatele. Režissöör Aljona Suržikova ütles, et Keskerakond kinnistas oma positsiooni eelkõige 2007. aprillirahutuste ajal, kui toonane valitsus lasi Pronkssõduri teisaldada. «Pärast seda läksid ka need, kes enne ei käinud valimas,Keskerakonna poolt hääletama, et kindlustada, et selliseid juhtumeid enam ei tuleks,» ütles Suržikova.

Ajakirjanik Ekaterina Taklaja ütles saates, et venekeelse valija jaoks on kindlasti oluline ka venekeelne haridus, mida teised erakonnad ei taga. Lisaks sellele loetles ta Keskerakonna edu tagatistena «odavad kingitused» nagu tasuta ühistransport ja õigusabi, venekeelse meedia soosing ja Vene taustaga poliitikud erakonna nimekirja eesotsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles