Mees leidis põllult sada kilo münte

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurem osa münte kogus Siim põllu pealt 40-liitrisesse potti, ent aaret jätkus veel kahte plast-ämbrissegi.
Suurem osa münte kogus Siim põllu pealt 40-liitrisesse potti, ent aaret jätkus veel kahte plast-ämbrissegi. Foto: Eili Arula / Vooremaa

Eelmisel esmaspäeval leidis Jõgevamaa mees Siim oma kodukoha lähistel põllul metalliotsimisaparaadiga kõndides maa seest kasti umbes 9000 rootsiaegse vaskmündiga.

Metalliotsimisaparaadi laenas Siim sõbralt, et otsida koduõuel üles vanad kanalisatsioonitorud ning need uute vastu välja vahetada. Pärast torude asukoha kindlaksmääramist mõtles ta aga aparaati oma maja lähistel asuval põllul katsetada. «Kõndisin põllul võib-olla pool tundi, kui sain korraliku signaali ja asusin kaevama,» rääkis mees.

Labidat maasse lüües ei osanud ta muidugi arvatagi, milline vaatepilt talle kohe avaneb. «Umbes poole labida sügavuselt hakkas münte tulema, kraapisin neid kätega august välja ja lõppu ei näinud neil tulevat. Kogus aina kasvas,» rääkis leidja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles