Karm debüüt, aga kohustuslik kogemus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punase kaardi saanud väravavaht Elis Meetua jääb Saksamaal peetavast korduskohtumisest kõrvale.
Punase kaardi saanud väravavaht Elis Meetua jääb Saksamaal peetavast korduskohtumisest kõrvale. Foto: Toomas Tatar

Eesti klubijalgpalli ajalugu teinud ja esmakordselt Meistrite liiga põhiturniiril mänginud Pärnu JK naiskond pidi tiitlikaitsjalt VfL Wolfsburgilt vastu võtma suure, 0:14 kaotuse, põledes peatreeneri Jüri Saare sõnul esimest korda nii nimeka vastasega kohtudes lihtsalt läbi.

Eestimaa pinnal esimest korda naiste klubijalgpalli Euroopa tipptaset demonstreerinud Wolfsburgi ja Pärnu kohtumisele meeste jalgpallist analoogi otsides võiks võrdluseks tuua Eesti praeguse parima amatöörmeeskonna Paide ning Meistrite liiga mulluse võitja Müncheni Bayerni vastasseisu. Ehkki ka Wolfsburgis pole ühtegi täisprofessionaali, tegeletakse selles klubis jalgpalliga mitu korda kõrgemal tasemel.

Kohtumine algas nagu iga õige Meistrite liiga mäng: võistkondade väljamarss, hümn ja fännide laulukoor. Pärnust tuldi omasid toetama väidetavalt lausa kolme suure bussiga ning ametlikult jälgis kohtumist meeldivalt suur, 1187-pealine publik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles