Tallinn kavandab Lasnamäele uut jäähalli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus jäähall parandaks nii iluuisutajate kui hokimängijate treeninguvõimalusi.
Uus jäähall parandaks nii iluuisutajate kui hokimängijate treeninguvõimalusi. Foto: Raigo Pajula

Tallinna linnavalitsus otsustab kolmapäeval Lasnamäele jäähalli rajada võimaldava detailplaneeringu kehtestamise.


Lavamaa tänav 60, 62, 64, 66 ja 68 kinnistute detailplaneeringu järgi on võimalik rajada 1,9 hektari suurusele maa-alale kuni 2-korruseline kahe väljakuga jäähall.

Planeeritav maa-ala asub Lasnamäe linnaosas Loopealse asumis, perspektiivse Rahu tee ning Lavamaa tänava vahelisel alal. Tegemist on kõrghaljastuseta tühermaaga. Kõikide detailplaneeringusse kaasatud kinnistute omanikuks on linn.

Lasnamäele uue jäähalli rajamisega paranevad märgatavalt jäähoki ja iluuisutamise treeningutingimused, samuti loob jäähalli rajamine linnaelanikele uusi sportimisvõimalusi.

Alale planeeritava jäähalli maksimaalne hoonealune pind võib olla 7380 ruutmeetrit ning kõrgus maapinnast kuni 12 meetrit. Hoone esimesel korrusel asuvad peale kahe jääväljaku veel vestibüül, ruumid sportlastele ja treeneritele, baar, äriruumid ning 1-korruseline hoonemaht tehnilistele ruumidele. Teisele korrusele jäävad treeningsaalid, majutus- ja tehnilised ruumid.

Jäähalli teenindamiseks on alale planeeritud 137 parkimiskohta autodele ja neli kohta bussidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles