USA droonirünnak Pakistanis nõudis kümmekond inimelu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemenis tegutseva Araabia Poolsaare Al-Qaeda ideoloogiline juht hukkus droonirünnakus.
Jeemenis tegutseva Araabia Poolsaare Al-Qaeda ideoloogiline juht hukkus droonirünnakus. Foto: AFP / Scanpix

Ameerika Ühendriigid andsid Pakistani loodeosas asuvatele mässuliste positsioonidele mitu õhulööki, milles hukkus esialgsetel andmetel vähemalt tosin sissi.


Rünnakud viidi läbi Afganistani piiri lähistel asuvas Põhja-Waziristanis, mida peetakse Talibani, terrorivõrgustiku Al-Qaeda ja mägialadel tegutsevate sõjakate hõimude võitlejate üheks peamiseks kasvulavaks, kust organiseeritakse rünnakuid Afganistanis viibivate liitlasvägede vastu, vahendas AFP.

Neli raketti tabas esmalt Mizar Madkheli küla, mis asub umbes 50 kilomeetri kaugusel Põhja-Waziristani keskusest Miranshahist läänes. Rünnakus hukkus kaheksa sissi.

Teine rünnak viidi kohaliku julgeolekuallika kinnitusel läbi samas piirkonnas, kui võitlejad olid saabunud esimese rünnaku sündmuspaigale.

Ühendriikide droonirünnakud Pakistanis on märgatavalt intensiivistunud pärast seda, kui ohjad Valges Majas võttis enda kätte Barack Obama.

Kuigi Pakistan on USA liitlane terrorismivastases sõjas, on valitsus keelanud ameeriklastel vastuoperatsioonide käigus üle piiri tungimise, mistõttu hoiatavad vaatlejad, et Washingtoni suhted Islamabadiga võivad muutuda teravamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles