Eesti toetab Gruusia naiste psühholoogilist nõustamist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pereliikmed eelmisel aastal Vene-Gruusia sõjas hukkunud noore mehe haual Gruusias.
Pereliikmed eelmisel aastal Vene-Gruusia sõjas hukkunud noore mehe haual Gruusias. Foto: Reuters / Scanpix

Eesti toetab sõdades kannatanud Gruusia naiste ja noorte psühholoogilist nõustamist enam kui 50 000 krooniga.

Täpsemalt saadab välisministeerium Gruusia Gali Naiste Ühingu kaudu Gali piirkonnas tegutsevale psühhosotsiaalse rehabilitatsiooni keskusele 55 860 krooni.

Eesti panus peaks aitama viiendat aastat tegutsevat keskust käigus hoida, vahepeal tegutses see ainult tänu psühholoogide vabatahtlikule tööle.

Välisminister Urmas Paeti sõnul pakub keskus patsientidele tasuta nõustamis- ja konsultatsioonivõimalusi, mis tema kinnitusel on Gali piirkonnas äärmiselt oluline.

«Selle piirkonna inimesed elavad justkui kahe tule vahel ning seetõttu on neil oma igapäevase eluga mõneti keeruline toime tulla,» nentis Paet. Praegu on psühholoogilist nõustamist seal tema sõnul keeruline saada.

Gruusia piiri ääres paiknev Gali piirkond on osa Abhaasiast, tegemist on väga vaese ja sõjast räsitud regiooniga. Piirkonna elanikkonnast 95 protsenti on grusiinid ning suur osa neist on sisepõgenikud, kes ootavad võimalust oma kodudesse tagasi pöörduda.

Projekti rahastatakse välisministeeriumi 2009. aasta arengu- ja humanitaarabi vahenditest. Möödunud aastal oli nende maht kokku 40 miljonit krooni.

Gruusia on Afganistani, Moldova ja Ukraina kõrval üks Eesti arengukoostöö peamistest sihtriikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles