ERR.ee: Reiljan näeb Äripäeva artiklite taga tellimustööd

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan
Villu Reiljan Foto: Peeter Langovits

Peagi korruptsioonisüüdistustega kohtu alla astuva endise keskkonnaministri Villu Reiljani hinnangul võib Äripäevas ilmunud lugude taga näha poliitilist tellimustööd.

Ühtlasi tõrjus Reiljan väited, nagu aidanuks ta ministrina kaasa oma tollase advokaadi Tarmo Silla ärihuvidele, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Täna Äripäevas ilmunud artikkel oli viimase nädala jooksul juba teine, kus figureerivad koos endine keskkonnaminister Villu Reiljan ning tema kunagine advokaat Tarmo Sild. Esimene artikkel kirjeldab, kuidas Silla firma sai väidetavalt Reiljanilt eksklusiivseid kalakvoote, teine aga Silla harukordsest vedamisest, kui ta omandas osaluse ettevõttes, millele anti kohe kümne miljoni krooni ulatuses keskkonnatoetust.

Reiljan ise nõuab ajalehelt avalikku vabandust, ähvardades vastasel juhul kohtusse minna. Ta usub, et artiklid võivad olla tellimustöö, mis on ajastatud Rävala tänav 8 hoone pistisehõngulise müügi tõttu algava kohtuprotsessi ette.

«Eks kellelgi on ikka huvi avalikkust kallutada, Eestis hakkavad protsessid juba poliitiliseks minema,» ütles Reiljan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles