Tallinn valmistub uputustega võitlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn valmistub veeuputustega võitlema.
Tallinn valmistub veeuputustega võitlema. Foto: Liis Treimann

Nädalavahetuse ilmaprognoosi arvestades jääb õhutemperatuur plusskraadide poolele, mis võib tekitada lume sulamise tagajärjel vee kogunemist madalamatesse kohtadesse.


Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on Tallinn koondanud kõik jõud võimalike uputuste kõrvaldamiseks.

«Kommunaalameti lepingupartneritest tänavapuhastusfirmad tegelevad seoses sulailmadega sulavee tekkimiskohtade kaardistamise ja vee äravoolukohtade avamisega teeäärtes olevatesse lumevallidesse,» ütles Boroditš.

Sõidutee rentslites olevat jääd purustatakse kammteradega. Öösel kasutatakse greiderit jää lõhkumiseks sõidutee servadest. Käsitööbrigaadid avavad kõnnitee servi sulavee äravoolu kiirendamiseks. Nädalavahetusel on väljas 31 sahkautot ja 17 traktorit ning 22 käsitööbrigaadi. Vajadusel on võimalus rentida sulavee äraveoks paakautosid.

AS-l Tallinna Teed on nii täna kui nädalavahetusel töös kaks paakautot ja lisaks üks käsitööbrigaad. Nädalavahetusel töötab 2-3 järelevalveinspektorit, kes annavad infot tänavatel tekkinud üleujutustest.

Kinnistuomanikel soovitab linnavalitsus sulavete ärajuhtimiseks raiuda jäässe vee äravoolurenne, et takistada vee sattumist elamute keldritesse.
Üleujutamise probleemide korral saab helistada AS Tallinna Vesi avariidispetšeri ööpäevaringsele telefonile 626 2400 või Tallinna abitelefonile 1345.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles