Tallinna tuleb prantsuskeelne lasteaed ja kooliklass

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vikipeedia

Et nii välismaalastele kui eesti lastele paremini prantsuse keelt õpetada, rajatakse Tallinna prantsuskeelne lasteaed ja seejärel tahetakse luua kooliklassid, kus osa õpet oleks prantsuse keeles.



Eestis elav nelja lapse ema Sophie Besnier lausus, et praegu õpivad ta lapsed Tallinna rahvusvahelises koolis inglise keeles. Probleemiks on aga, et Prantsusmaa ülikoolid ei tunnusta seda õppekava, mille järgi seal teadmisi omandatakse.



Tallinnas tegutseb küll prantsuse lütseum, kuid seal on õppekeeleks eesti keel. Lütseumi tunniplaani kuuluvat prantsuse, inglise ja vene keelt õpitakse veidi süvendatult.



Nüüd ongi kavas astuda esimesed sammud päris prantsuskeelse koolihariduse andmise poole. Tänavu sügisel avatakse ühes Tallinna lasteaias prantsuskeelne rühm. Järgmisel sügisel on aga plaanis alustada juba prantsusekeelse koolihariduse andmisega esimesele klassile.



Kõiki aineid seal ilmselt võõrkeeles ei õpetata, ent kindlasti tudeeritakse prantsuse keelt, seejärel minnakse tõenäoliselt edasi näiteks ajaloo, geograafia või matemaatika õpetamisega prantsuse keeles, lausus Besnier.



Suurem huvi sellise õppe vastu on tema sõnul just eesti peredel, kes on naasnud näiteks Brüsselist, Pariisist või isegi Ateenast, kus lapsed õppisid prantsuse keeles. Et lapsed ei unustaks keelt ära ja suudaksid ka ise näiteks Euroopa Liidu ametites töötada, soovivadki vanemad neile ka Eestis prantsuskeelset haridust pakkuda. Vaid prantsuse perekondade lapsi on kooli asutamiseks Eestis liiga vähe.



Prantsuskeelset õpet hakatakse andma inglise kolledži juurde loodavas filiaalis. Inglise kolledžis tegutseb praegu juba üks klass, kus õpetatakse pea eranditult inglise keeles, rahvusvahelise IB õppeprogrammi alusel.



Eesti on praegu Besnier’ sõnul Euroopa Liidus ainus riik, kus puudub prantsuskeelse kooliõppe võimalus. See aga takistab omakorda rahvusvahelisi firmasid oma prantsuskeelseid töötajaid siia saatmast.



Prantsuskeelse koolihariduse andmist Eestis toetab aktiivselt nii Eesti valitsus kui Prantsuse haridusministeerium. Välisminister Urmas Paet teatas aga nädalavahetusel Eesti soovist taotleda Rahvusvahelises Frankofoonia Organisatsioonis vaatlejastaatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles