Löökaukudes lõhutud autode arv kasvab iga päevaga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna Vana-Narva maantee alguses oleva varjatud löökaugu juurde on pandud hoiatusmärk, siis ei ole seal oma sõiduki lõhkunud autojuhil lootust teevaldajalt kahjutasu saada.
Kuna Vana-Narva maantee alguses oleva varjatud löökaugu juurde on pandud hoiatusmärk, siis ei ole seal oma sõiduki lõhkunud autojuhil lootust teevaldajalt kahjutasu saada. Foto: Priit Simson

Põhja prefektuur saab iga päev hulgaliselt teateid sõidukijuhtidelt, kes on mõnes teeaugus oma sõiduki ära lõhkunud.


«Ja neid teateid ei ole päevas mitte enam üks-kaks, vaid mõnel päeval küündib nende arv kümneni. Viimase paari nädala jooksul ning eeldatavalt kuni lume sulamiseni on mõni harv päev, kui selliseid teateid ei tule,» sõnas Tanel Pajumaa Põhja prefektuuri avariitalitusest.

Politsei soovitab autojuhtidel olla ettevaatlik, jälgida teeolusid ning suuremate veelompide eel kindlasti kiirust maha võtta ning võimalusel neist mööda sõita. «Vaevalt et keegi väga tahab oma autot ära lõhkuda ja iga sellist auku märgata on ka keeruline,» hindas Pajumaa.

Politsei püüab nendes olukordades sõidukijuhte enda pädevuse piires aidata, see tähendab vigastuste ja asjaolude fikseerimist. See, kui ruttu politsei taolises olukorras appi saab tulla, sõltub liiklusõnnetuste arvust. «Loomulikult tuleb enne teha ära töö nendel sündmuskohtadel, kus inimesed on hukkunud või viga saanud ja liiklust oluliselt takistavatel õnnetuspaikadel,» selgitas Pajumaa, miks politsei saabumine vahel soovitust kauem aega võtab. Ta möönis, et lume sulamise perioodil suurendavad just teede viletsast olukorrast põhjustatud õnnetused märgatavalt liiklusõnnetusi vormistavate politseinike töökoormust.

Kui teeauk on tähistamata, siis võib sõidukijuht pöörduda kahjutasunõudega tee valdaja poole. Aga kui auk on tähistatud, siis pole sõiduki valdajal kelleltki kahjude korvamist nõuda ning tuleb lootma jääda vaid kindlustusele.

Politseinikele juba tuttavaid korduvate õnnetuste paiku on Pajumaa sõnul mitmes kohas. Nii on rohkem teateid näiteks Pallasti tänavalt, Männiku teelt, aga ka Peterburi teelt ja Vana-Narva maanteelt. «Teeaukude osas tasub tähelepanelik olla ka teelõikudel, kus lubatud sõidukiirus on 30 kilomeetrit tunnis või veel väiksem, sest seal ei pea teevaldaja võimalikust ohust hoiatavaid täiendavaid liiklusmärke välja panema," soovitas Pajumaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles