Õpilased hakkavad geene uurima

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst, geneetik ja visionäär Klaus Lindpaintner näitas Leedu koolinoortele mõeldud liikuvas geenilaboris, kuidas saab alkoholi abil soole- ehk kolibakteri DNAd eraldada. Lindpaintner on laborit vajalike vahenditega varustava firma asepresident. Teda jälgib üks Leedu bioklassi juhendajaist Rasa Sabaliauskaite.
Arst, geneetik ja visionäär Klaus Lindpaintner näitas Leedu koolinoortele mõeldud liikuvas geenilaboris, kuidas saab alkoholi abil soole- ehk kolibakteri DNAd eraldada. Lindpaintner on laborit vajalike vahenditega varustava firma asepresident. Teda jälgib üks Leedu bioklassi juhendajaist Rasa Sabaliauskaite. Foto: Kristjan Teedema

Peagi hakkab mööda Eestit sõitma ja koole külastama geenitehnoloogialabor. Reedel allkirjastasid Tartu ülikool ja maailma juhtiv teadusettevõte koostöölepingu, mille alusel annab viimane seadmed liikuva labori koostamiseks.

Koolikülastustel saavad õpilased moodsas laboris teha katseid stiilis «millised bakterid elavad minu sees». Lisaks peetakse loenguid ja räägitakse eluteaduste valdkonda kuuluvate teadusharude saavutustest.

Leedus sõidab selline nüüdisaegse tehnikaga geenilabor ehk bioklass koolist kooli juba kolmandat aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles