Tänak: kõrgelt kukkumisest tegin omi järeldusi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildilt on selgelt näha, kuidas Ott Tänak suutis oma Subaru kitsas kurvis täpselt teele mahutada. Vaid maksimumi võttes oli võimalik nii kiiresti sõita.
Pildilt on selgelt näha, kuidas Ott Tänak suutis oma Subaru kitsas kurvis täpselt teele mahutada. Vaid maksimumi võttes oli võimalik nii kiiresti sõita. Foto: Ray Põder

N-rühma Subarus istunud Ott Tänaku uskumatu sõit muutis Saaremaa ralli vaimustavaks spordietenduseks.

Ott Tänak seisab Kuresaare keskväljakul oma päevinäinud Subaru Impreza ralliauto kõrval ja trummeldab sõrmedega mattmusta värvi auto katusel. Ta pilk on suunatud kümmekond meetrit eemal seisva Saaremaa ralli poodiumi poole, kus Georg Gross annab parasjagu võitjaintervjuud. Tegelikult oli Tänak ise väga lähedal sellele, et kodurallil võitjana triumfeerida, kuid lõpuks osutus WRC-autoga sõitnud Gross 2,4 sekundit kiiremaks.

Enne Saaremaa ralli otsustavat kiiruskatset toimunud hooldepausil valitses omapärane olukord. Tänak juhtis Grossi ees 4,4 sekundiga ja lisaks sellele, et ise võidu eest võimete piiril kihutada, pidi ta Grossile auto hooldusteenust pakkuva tiimi juhina tegema kõik – näiteks soovitama sobivaid rehve –, et samal ajal ka suurimaks konkurendiks olev sõber oleks võimalikult kiire. Tänak tegi mõlemat tööd maksimaalselt, ent jäi nii ralli üldvõidust ilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles