Usbekistan ei lase Taani sõduritel Afganistanist lihavõteteks koju sõita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani sõdur afgaanidega.
Taani sõdur afgaanidega. Foto: TopFoto/SCANPIX

Sadakond lihavõttepühadeks kodumaale sõitu ootavat Taani sõdurit ei pääse Kabulist minema, kuna Usbekistan tühistas nende lennuki ülelennuõiguse, teatas täna Taani sõjavägi.


«Töötame praegu päeval ja ööl, et leida lahendus vägede kojutoomiseks,» ütles Taani sõjaväe rahvusvahelise logistikakeskuse pressiesindaja Niels Brandt AFP-le. «Otsime praegu reisilennufirmat, mis meile lennuki rendiks ja omaks marsruuti Afganistanist väljumiseks.»

Helmandi provintsis teenivast 750 Taani sõdurist umbes sada pidi eile kodumaale ligi kolmenädalaseks puhkuseks lendama, kuid nad on Afganistani pealinnas lõksus, sest Usbekistan tühistas ootamatult neid Taani viima pidanud lennufirma Primera Air ülelennuõiguse.

Mis põhjusel Taškent seda tegi, Taani sõjaväe esindajad öelda ei osanud, kuid nende sõnul on alustatud «diplomaatilist protsessi» probleemi lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles