Amuuri leopardil Darlal sündis kaks kutsikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darla saabus Tallinna loomaaeda 30. novembril 2005.
Darla saabus Tallinna loomaaeda 30. novembril 2005. Foto: Inari Leiman.

Tallinna loomaaias sündis täna hommikul 6-aastasel Amuuri leopardil Darlal kaks kutsikat, kellele võib veel lisa tulla.

Vaata Darla tegemisi otsepildis!


Loomaaia direktor Mati Kaal ütles, et esimene leopardikutsikas nägi ilmavalgus täna hommikul kell 7.51 ja teine 9.55. Mis soost pisikesed on, selgub heal juhul kahe nädala pärast, mitte varem. Alles siis saavad arstid vastsündinud üle vaadata.

«Darlat koos oma vastsündinud kutsikatega võib loomaaia kodulehel vaadata igaüks, ega meie ka ei näe neid teistmoodi,» selgitas Kaal.

«See pesakamber on kottpime, aga tänu infrapunakaamerale saab loomi jälgida. Niisugune asi on terves maailmas ainulaadne, kus Amuuri leopardi sünnitust on võimalik avalikult internetis vaadata.»

Kaalu sõnul hakkas kaamerapilt juba eile õhtul näitama, et nüüd ei ole enam pikka pidu. Ta selgitas, et varem on ka nii juhtunud, et ühel päeval on leopardil sündinud pojad ning teisel päeval on neile veel lisa tulnud. Väga võimalik, et samamoodi läheb ka seekord.

Praegu käivad talitajad ning muud loomaaia töötajad Darla puuri juures kikivarvul, et mitte üleliigset müra teha ning ema ja tema kutsikaid mitte häirida.

Darla sündis 16. aprillil 2004. aastal Berliini loomaaias ning praegune on tema teine pesakond. Kutsikate isa on 1995. aastal Tallinnas sündinud Fredy, kes vahepeal käis Ameerikas sugu tegemas ning 2006. aastast on jälle Tallinna loomaaias.

Darla eelmises pesakonnas oli kolm kutsikat, kes kõik on juba teistesse loomaaedadesse saadetud. Viimasena neist lahkus Helsingisse Toomas. Kaia ning Edgar viidi varem minema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles