Suurvesi tõi Meriväljal fekaalid tänavale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meriväljal Mähe, Andrekse ja Lauri tee ääres elavad inimesed ei ole kuidagi nõus Tallinna Vee tegevusega, kuna firma juhtis suurvee tõttu kanalisatsioonikaevust üle ajanud reovee otse kõrvalasuvasse ojja, mis fekaalid ja muu solgi otse Pirita randa kannab. Pärast üleujutust võis tänavatel näha hoopis hullemat pilti kui mujal Tallinnas, kus koerajunnid kevadiselt laiutavad.


Õnnetus hakkas pihta eelmisel nädalal, kui torustik ei suutnud enam lumesulamise vett vastu võtta ning kanalisatsioonikaevud hakkasid üle ajama. Kohalike elanike sõnul tulid Tallinna Vee mehed kohale ning suunasid kogu solgi otse ojja. Väidetavalt oli neil selleks ka keskkonnaameti kooskõlastus olemas.

Elanikud ei ole niisuguse lahendusega kuidagi nõus, sest kui praeguse suurveega ujuvad fekaalid ja muu solk minema, siis osa sellest kraamist settib ikkagi oja kallastele ning hakkab kuivemal ajal haisema.

Tallinna Vee avalike suhete juht Priit Koff ütles, et Andrekse ja Lauri tee asuvad madalal kohal, kuhu Merivälja poolt kandub suurte sadude ja lume sulamise ajal palju vett ning kanalistasioon ei suuda seda vastu võtta.

«Seekordse ülejooksu korral uputas vesi ümberkaudseid tänavaid ja aedu,» lisas Koff. «Nädalavahetusel olid meie spetsialistid seal kohal ning vaatasid, mida õnnestub teha. Eile rajati ülevoolud, nii et vesi juhiti otse ojja, et kaitsta inimeste vara.»

Koff selgitas, et reovesi moodustas kogu üleajavast veest vaid väikese osa, suurem osa oli ikkagi sadevesi. Seetõttu ei ole ka tegemist looduse kahjustamisega ning niisuguse vee võib otse merre juhtida küll.

Oma lahendusest teavitas Tallinna Vesi Kofi sõnul ka Harju keskkonnainspektsiooni ja keskkonnaametit.

«Eelmisel nädalal oli olukord seal ikka päris hull ning mingi lahendus tuli leida,» ütles Koff.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete juhi Leili Tuule sõnul tegi inspektsioon täna järelepärimise keskkonnaametile, et kas Tallinna Vesi on saanud kooskõlastuse oma tegevusele Meriväljal, kuid vastust ei olnud pärastlõunaks veel laekunud.

Kella kolme ja nelja vahel käisid inspektorid veelkord Mähe, Andrekse ja Lauri teel ning nende sõnul ei jookse sade- ja reovesi enam ojja. Inspektorid võtsid ka oja veest proove, et teha vajalikud analüüsid. Tuule sõnul mingit haisu sündmuskohal tunda ei olnud.

«Järelvalvementluse on inspektsioon algatanud, kuid kas seal ka rikkumisega tegemist on, seda ei oska praegu öelda,» tõdes Tuul.

Keskkonnaametist öeldi Postimees.ee`le, et Tallinna Vesi on oma toimingud ametiga kooskõlastanud. Tegemist olevat eriolukorraga ning Tallinna Vesi tegutseb suurema kahju ärahoidmise põhimõtte järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles