Külaelanikud süüdistavad Sõnajalgasid pühaderahu rikkumises

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennad Sõnajalad oma Saaremaal asuval kinnistul.
Vennad Sõnajalad oma Saaremaal asuval kinnistul. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Salme valla Imara küla elanikud vannuvad tulist kurja vendade Sõnajalgade suunas, kes otsustasid vaiksete ülestõusmispühade ajal korraldada oma helikopteriga küla kohal katselende.

«Vaiksel laupäeval, kui enamik usklikest ja vagadest tegeleb sisekaemusega, et ära teenida oma Lunastaja poolt nende pattude lunastamist, korraldas perekond Sõnajalg meie külas kolmanda maailmasõja eelproovi,» kirjutas Imara külas elav Epp Petrov Meie Maale saadetud kirjas.

Imarasse kodu rajav Rasmus Remmelg lausus, et helikopteri soetamine oli viimane tilk karikasse, mis külaelanike kannatuse üle ääre ajas. «Need helikopterikatsetused on väga häirivad, kui nad maja kohalt või tagant läbi sõidavad. Näiteks kui suvel muru niitsin, siis minu maja juurest üle lennanud helikopteri müra käis tugevasti üle muruniiduki hääle. Kusjuures nad sõidavad üle vaid paarikümne meetri kõrguselt majakatusest,» rääkis Sõnajalgade krundist umbes poole kilomeetri kaugusel maja ehitav Remmelg.

Oleg Sõnajalg ei näinud midagi taunitavat selles, et nad vennaga ülestõusmispühade ajal helikopteriga ringi paarutasid. «Me oleme piloodid ja meil on piloodipaberid,» sõnas ta. «Seega võime lennata, millal tahame.»

Probleemipüstitust, et ettevõtmine häiris vaikset kiriklikku püha, nimetas Oleg Sõnajalg demagoogiaks.

Sõnajala sõnul ei lennanud nad laupäeva pärastlõunal toimunud helikopterikatsetuse ajal üle ühestki külas asuvast hoonest peale omaenda häärberi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles