Kantsler: inimest ei tohi panna töötasu häbenema

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak.
Rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak. Foto: Peeter Langovits

Inimesi ei tohi panna olukorda, kus nad peaksid häbenema tasu, mida nad oma töö eest saavad, leidis rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak.

«Inimesed peavad saama oma tööülesannete korraliku täitmise eest turul arvestatavat palka ja meie turg ei ole praegu Eesti, vaid Euroopa vähemalt,» rõhutas Varrak ETV saates «Vabariigi kodanikud», kus olid jutuks riigiteenistujate palgad.

Töökohustuste täitmisel vigade tegemise kohta leiti, et avalikus sektoris on vastutuse väljenduseks pigem vallandamine.

Ajakirjanik Vallo Toomet leidis, et erasektoris on vastutuse koorem suurem ja vastutatakse oma isikliku rahakotiga.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi möönis, et materiaalset vastutust sooritatud vigade eest riigisektoris enamasti tõesti pole.

Saatesse helistanud riigikogu liige Jaan Kundla oli vastu sellele, et riigifirmade juhid teenivad kordi suuremat palka kui riigijuhid.

Meelis Atonen leidis, et näiteks Eesti Energia juhi palka ei saa võrrelda vabariigi presidendi palgaga ning sellised palgad on ka välisriikides üsna võrreldamatud.

Kivimägi tõi näite, et kõik Eesti maavanemad saavad sama suurt palka, ometi on maakondade suurus väga erinev, alates 11 000 inimesega Hiiumaast, kuni Harjumaani, kus elab mitusada tuhat inimest. Tema sõnul peaks maavanemate tasu olema erinev, kuid seda ei julgeta muuta.

Õiglase palga teema on Varraku sõnul selline, et tuleb rohkem vaeva näha ja selgitada, milles töö seisab. «Näiteks peaministri ja ministrite töö on väga raske - ma näen seda igapäevaselt.»

«Kui riigi- ja kohalik sektor sõidab oma palkadega erasektori eest ära, siis see on absurdne. Erasektor just toodab riigile raha juurde,» rõhutas Toomet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles