Tallinn hakkab pensioniea tõstmise mõjusid uurima

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensioniea tõstmise vastane pikett Toompeal.
Pensioniea tõstmise vastane pikett Toompeal. Foto: Liis Treimann

Linnavalitsus saab volikogult ülesande uurida pensioniea tõstmisega kaasnevaid sotsiaalseid ja finantsilisi mõjusid.


«See, et nii olulises küsimuses on jäädud pelgalt oletuste tasemele, selle asemel, et viia läbi õigusakti võimalike järelmõjude põhjalik sotsiaalteaduslik- ja finantsanalüüs, on kahetsusväärne,» ütles abilinnapea Merike Martinson Raepressi vahendusel.

«Oluliseks puuduseks on ka see, et eelnõu ettevalmistajad ei ole esitanud prognoosi pensioniea tõusu mõjust kohalikele omavalitsustele,» lisas ta.

Riigikogu on heaks kiitnud ja presidendile kinnitamiseks esitanud riikliku pensionikindlustuse seaduse ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse.

«Selle kohta, kuidas ülalmainitud seaduse vastuvõtmine mõjuks riigi majandus- ja finantssüsteemile, pensionikindlustussüsteemile, tööjõuturule ning pensioniikka jõudvatele inimestele endile, on esitatud üksnes oletusi,» nentis Martinson.

«Seetõttu peab linnavalitsus vajalikuks pensioniea tõstmisega kaasnevate mõjude hindamiseks uuringu korraldamist. Ette võetava põhjaliku uurimistööga plaanime lõpule jõuda septembriks,» lubas abilinnapea.

Uuringu tegemist ja analüüsi korraldab linnakantselei arenguteenistuse linnauuringute osakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles