Ansip sõidab Poola presidendi matusetseremooniale autoga

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: Toomas Huik

Seoses kaosega Euroopa lennuliikluses sõidab peaminister Andrus Ansip homseks Krakowisse Poola presidendi Lech Kaczyński matustele oma ametiautoga.

Valitsuse meedianõunik Liina Lepik ütles, et kuna olukord lennuliikluses on praegu islandi vulkaanipurske tagajärjel õhku paiskunud ja Euroopa katnud tuhapilve tõttu väga ebakindel, otsustati, et peaminister sõidab Krakowisse autoga, et matusetseremoonial kindlasti õigeaegselt kohal olla.

«Peaminister asub teele täna õhtupoolikul,» ütles Lepik, kinnitades, et Ansip sõidab nagu tavaliselt eskortauto saatel. Ta lisas, et pole veel kindel, kuidas peaminister Eestisse naaseb.

Lepik lisas, et Lech Kaczyński matusetseremooniale plaanisid minna 25 riigi juhid, kelle hulgas on palju kroonitud päid ning ka mitmeid peaministreid. Tal ei olnud infot, kuidas teised kõrged väliskülalised häiretega lennuliikluses toime tulevad.

Lepik toonitas, et Poola presidendi matustele on minemas palju peaministreid, sest Kaczyński esindas Poolat mitmetes institutsioonides, kus tavaliselt esindavad riiki peaministrid. Lepik märkis, et nii töötas ka Ansip koos Kaczynskiga neli ja pool aastat Euroopa Liidu Ülemkogudel ja NATO tippkohtumistel. Ansip rõhutas Poola presidendi suurust ka neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil kõneldes.

Krakowisse matusetseremooniale on minemas ka praegu Türgis viibiv president Toomas Hendrik Ilves abikaasaga.

Poola presidendiabi sõnul toimuvad hukkunud riigipea Lech Kaczyński matused pühapäeval hoolimata vulkaanituha pilvest, mis häirib Euroopa õhuliiklust ja ähvardab segada maailma liidrite saabumist mälestustseremooniale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles