Tallinna kiirabi loodab uued bussid kätte saada septembris

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto. Foto on illustreeriv.
Kiirabiauto. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tallinna kiirabi loodab septembris kätte saada neli uut kiirabibussi, millest üks ostetakse kohe välja, ülejäänud aga võetakse eelarvenappuse tõttu liisingusse.

Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul on riigihange lõppjärgus ning meedikutele pakkus busse üks firma. «Sõidukid peaksid valmis olema septembriks,» avaldas Adlas lootust.

Tema sõnul katab Tallinna kiirabi kõik investeeringud oma eelarvest, sest Tallinna linnal pole sarnaselt möödunud aastale ka tänavu võimalust ühe uue sõiduki ostu rahastada.

Möödunud aastal oli Tallinna kiirabil võimalus osta vaid üks uus kiirabibuss, kuigi vaja olnuks kolme uut sõidukit. Täisvarustusega buss osteti veidi enam kui miljoni krooni eest riigihankekonkursi võitnud OÜ-lt Profile Vehicles Baltic.

Varasematel aastatel toetas ka Tallinna linnavõim Tallinna kiirabi igal aastal ühe uue sõiduki ostmisega, kuid alates mullusest seda rahapuudusel enam ei tehta.

Adlase sõnul kuluvad kiirabisõidukid pealinna tihedas liikluses kiiresti.

Tallinna kiirabis on 240 töötajat, igapäevaselt ja -öiselt on töös 14 kiirabibrigaadi, reservis on lisaks 11 kiirabiautot erakorralisteks situatsioonideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles