Kaos prügimäel tekitab ruhnlastes pahameelt

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringsu sadam Ruhnu saarel.
Ringsu sadam Ruhnu saarel. Foto: Toomas Huik

Ruhnlased ei ole rahul saare prügimäel tekkinud kaosega ja alustasid allkirjade kogumist Ruhnu vallavalitsusele suunatud pöördumisele, nõudes viivitamatult prügila korrastamist.

«Eelmisel aastal viidi ära hulk prügi ja koristati talgute korras Ruhnu prügila territoorium, kus peaks olema jäätmejaam. Tänaseks on vaatepilt sama jube, kui see oli enne,» kirjutatakse Ruhnu blogisse üles pandud pöördumises, vahendas Meie Maa.

Autorite arvates on prügi sorteerimise korraldus täielikult läbi kukkunud. «Inimeste poolt majapidamistes sorteeritud prügi valatakse valla poolt prügimäel ühte hunnikusse kokku. Ainsad prügi sorteerijad on rebased ja varesed,» kirjutavad ruhnlased, nõudes vallavalitsuselt oma töö tegemist ja prügila viivitamatut korrastamist.

Ruhnu vallavanema Aare Sünteri arvates võib pöördumisest välja lugeda, nagu oleksid Ruhnu elanikud ise organiseerinud prügi äraveo ja vallavalitsus on nüüd kõik täis lagastanud.

Sünteri sõnul korraldasid Ruhnu aktiivsed naised mullu sügisel prügi koristamise talgud ja tegid puhtaks prügila ümbruses asuva metsaaluse.

«Sama jube seal enam küll olla ei saa, sest kaks laevatäit prügi viidi ära. Talvega ei ole kuidagi jõudnud sinna kahte laevatäit prügi asemele tekkida,» tõrjus vallavanem süüdistusi.

Samas tunnistas vallavanem, et prügi sorteerimise korraldus on takerdunud, kuna saare jäätmejaam on veel välja ehitamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles