Lõuna-Osseetias sai väidetavalt 20 isikut haavata

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Gruusia ja separatistliku Lõuna-Osseetia vägede vahel Tshinvali linna lähistel puhkenud tulevahetuses sai osseetide väitel haavata 18 inimest, lisaks teatas Gruusia kahest haavatasaanust.


Gruusia valitsuse esindajad teatasid AFP-le, et Lõuna-Osseetia sõjaväelaste alustatud tulevahetuses sai haavata kaks Gruusia sõjaväelast.

Gruusia president Mihhail Saakašvili tõrjus täna Lõuna-Osseetia ja Venemaa süüdistusi, nagu teeks riik ettevalmistusi sõjaliseks rünnakuks, vahendas Reuters.

«Vastasseis ei ole Gruusia huvides ja ma loodan, et vastaseisu jätkumine pole ka Venemaa huvides,» ütles Saakašvili täna Goris, kus ta külastas kahte haavatasaanud Gruusia sõdurit.

Venemaa asevälisminister Grigori Karasin arutas eile konflikti eskaleerumist Lõuna-Osseetia presidendi Eduard Kokotõviga ning nad heitsid Gruusiale ette sõjajõudude koondamist konfliktipiirkonda, millega Gruusia pidi väidetavalt tegema ettevalmistusi peagi algavaks sõjaks.

Separatistlik Abhaasia vabariik teatas, et toetab konfliktis Lõuna-Osseetiat ja on valmis vajadusel Gruusiaga sõdima. Interfaxi teatel otsustas Abhaasia julgeolekunõukogu täna, et viib oma sõjajõud kõrgendatud lahinguvalmidusse.

Täna kohtub Venemaa erisaadik Juri Popov Gruusia esindajatega Tbilisis. Popov on toetanud osseetide ideed neljapoolsete kõneluste alustamiseks, mis nende sõnul on konfliktile rahumeelse lahenduse leidmisel «hädavajalik».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles