Austria ühines Vene gaasiprojektiga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gazpromi plaanid gaasitransiidiks Musta mere regioonis, kust hakkab läbi minema South Stream.
Gazpromi plaanid gaasitransiidiks Musta mere regioonis, kust hakkab läbi minema South Stream. Foto: gazprom.ru

Venemaa peaminister Vladimir Putin ja Austria kantsler Werner Faymann sõlmisid laupäeval lepingu, mille alusel asuvad riigid tegema koostööd gaasitoru South Stream ehitamiseks.



«Me tahame selle projekti iga hinna eest ellu viia, teadmisega, et meie tarned Euroopa klientidele peavad olema mitmekesised,» lausus Putin, kelle kinnitusel suudab Venemaa gaasiga varustada kõiki oma kliente, vahendas AFP.

«Küsimus pole selles, kas Venemaa suudab nõudlust rahuldada, küsimus on, kuidas mitmekesistada tarneteid Euroopa klientidele.»

Austria kantsleri Faymanni sõnul ei lähe koostöö Vene riikliku energiagigandiga Gazprom vastuollu, seda vaatamata asjaolule, et South Streami suurprojekt konkureerib ELi plaanitava Nabucco-nimelise gaasitoruga Türgi ja Austria vahel, millega Austria on samuti ühinenud.

«Me ei näe mingit huvide konflikti. Vastupidi, see tähendab haarde laiendamist ja seda, et meil on rohkem võimalusi,» kinnitas Faymann.

Putin oli aga konkureeriva naftatorustiku osas kriitiline ning rõhutas, et kui South­ Streami projekti alustamiseks on olemas kõik vajalikud lepingud, siis Nabucco varustamise osas pole sõlmitud veel ühtegi lepingut.

South Stream

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles