Ilves jättis julmade mõrtsukate armuandmispalved rahuldamata

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

President jättis eilse otsusega rahuldamata 16 vangi armuandmispalved, jättes sellega trellide taha ka mitu julma mõrtsukat.

Enamasti oli tegemist vangidega, kes saadavad regulaarselt armuandmispalveid presidendile. Nende seas oli näiteks 2002. aastal Narvas abielupaari tapnud ning selle eest 15-aastaks vangi mõistetud Juri Kramskoi.

Süüdistuse järgi pussitas toona 18-aastane Kramskoi Narvas Rakvere tänaval elanud abielupaari tüli käigus surnuks.

2008. aastal planeeris Kramskoi koos kaasvangiga pärast presidendile saadetud armuandmispalve tagasi lükkamist põgeneda ise kaevatud tunneli teel.

Lisaks lükkas president tagasi 1995. aastal surma mõistetud Eduard Mägi armuandmispalve. Mägi, kelle karistus asendati hiljem eluaegse vangistusega, võttis koos kaaslastega 1994. aastal vägisi autosse Narva raudteepolitseiniku, röövis mehelt püstoli ning kägistas ta surnuks. Lisaks tappis Mägi koos kahe kaaslasega ühe invaliidist mehe ning vägistas ja tappis naisterahva.

Armu palus ka 12 aastaks vangi mõistetud Vadim Timofejev, kes koos kaaslasega peksis Ahtmes korteris kahte meest ning uputas nad seejärel vannis.

Samuti oli armu palujate seas 1990. aastal sündinud Argo Kütt, kes koos kahe kaaslasega tungis Võrumaal eakate inimeste taludesse, peksis ohvreid ja röövis raha. Üks ohvritest, 95-aastane vanataat, suri mõned nädalad pärast rünnakut, kuid kohus röövi ja mehe surma vahel seoseid ei leidnud. Kütt mõisteti vangi viieks aastaks ja neljaks kuuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles