Salakaval villtäi võib koju sattuda puuviljadega

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villtäi hävitas ühe taimesõbra kodus kõik tema orhideed ja lõikelilled, ainult palm jäi ellu.
Villtäi hävitas ühe taimesõbra kodus kõik tema orhideed ja lõikelilled, ainult palm jäi ellu. Foto: Elisabeth Rooväli

Toidupoest ostetud eksootilise puuviljaga võib pahaaimamatult koju tuua ka taimekahjuri villtäi, kes toataimedega puhta töö teeb, hävitades need täielikult.

Tallinna botaanikaaia troopiliste ja subtroopiliste taimede osakonna juhataja Eevi Siibak rääkis, et tihti hakkavad inimesed muretsema, kui märkavad oma ilutaimel seni nägemata valgeid täpikesi. Enamasti kurdetakse siis, et taimele oleks justkui vatitupsud peale kasvanud. «Tavaliselt need tillukesed pehmed vatitupsud ongi villtäide puntrad, kus pisikesed putukad üles kasvavad,» ütles Siibak.

Enamasti tuleb kahjur koju koos uute aiandist ostetud ilutaimede või lõikelilledega, kuid villtäi võib pesitseda ka lõunamaiste puuviljade peal. Seda väikest putukat leidub kõikvõimalikel eksootilistel fruktidel, eelkõige tsitruselistel. Eesti puuviljadega villtäi ei levi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles