Võimas rekord viis Alusalu kiirele jääle

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu.
Saskia Alusalu. Foto: Erakogu

Maailm muutub. Veel nädal tagasi oli kiiruisupiiga Saskia Alusalu võimalus pääseda Sotši olümpiale mitte nullilähedane, vaid null, nüüd aga... Kes neid protsente öelda oskab, kuid teoreetiline võimalus on olemas. Õigemini, Alusalu sai tänu sellele, et alistas MK-etappidele pääsu normatiivi, õiguse rünnata olümpianormi, ning seda Calgary ja Salt Lake City ülikiirel jääl.

Alusalu võttis nõuks alustada hooaega pauguga: parandada 3000 meetri distantsil isiklikku ja mõistagi ka Eesti rekordit enam kui kolme sekundiga ning purustada MK-norm. Kohe ja kindlalt. Paraku läks esimene start Inzelli kodujääl – Alusalu õpib ja treenib sealses kiiruisuakadeemias – untsu.

«Kukkusin viimases kurvis,» selgitas Alusalu õnnetut võistlust. «Ei teagi, miks. Ju jäi jäätükk uisu alla või olin seks hetkeks nii väsinud, et jalg läks alt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles